Αττική

Η Αθήνα είναι μία σύγχρονη μητρόπολη, που προσφέρει σημαντικές ανέσεις, συγκινήσεις και  ευκαιρίες τόσο στους μόνιμους κατοίκους της όσο και στα εκατομμύρια των επισκεπτών της. Η πλούσια ιστορία της πόλης, ο πολιτισμός, η μοναδική της αρχιτεκτονική, το εύκρατο κλίμα, οι υπέροχες παραλίες της μια ανάσα από το Κέντρο, και η πλούσια νυχτερινή ζωή, την έχουν καταστήσει τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας και έναν από τους κορυφαίους της Ευρώπης.

Ο επισκέπτης που θα βρεθεί στην Αθήνα θα θαυμάσει την ιστορία και τον πολιτισμό της στα δεκάδες μουσεία, πολιτιστικά κέντρα και τους διάσπαρτους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. Θα βρεθεί δίπλα σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, θα εξερευνήσει σπουδαία αρχιτεκτονικά μνημεία της Αρχαιότητας, της Βυζαντινής και της Οθωμανικής περιόδου, αλλά και νεώτερα νεοκλασικά και σύγχρονα κτίρια.

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό της Αθήνας βρίσκει κανείς υπέροχες παραλίες και πεντακάθαρα νερά, για κολύμπι, θαλάσσια σπορ και ηλιοθεραπεία. Ταυτόχρονα, με ορμητήριο την Αθήνα μπορεί κανείς να επισκεφθεί με πλοίο τα κοντινά νησιά (Ύδρα, Αγκίστρι, Πόρο, Αίγινα). Ενώ, επιλέγοντας αυτοκίνητο, τρένο ή το τοπικό λεωφορείο έχει τη δυνατότητα μονοήμερων εκδρομών στις γειτονικές περιοχές της Κορίνθου, της Εύβοιας κ.ά.

Η τουριστική κίνηση πολλαπλασιάζεται συνεχώς, με περισσότερους από 5 εκατομμύρια τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.  Αυτό, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους των ακινήτων, που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, αύξησε εντυπωσιακά και το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για οικιστικά όσο και για εμπορικά ακίνητα.

Επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων της Αθήνας και της Αττικής

Επενδυτές απ’ όλο τον κόσμο επενδύουν στην Αθήνα και στις γύρω περιοχές της Αττικής, σε:
• Εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της πόλης, στον Πειραιά, καθώς και σε περιοχές του νότιου παραλιακού μετώπου, αλλά και στα βόρεια προάστια
• Αγορά κατοικίας στα παραθαλάσσια μέρη της Αττικής, κυρίως για εξοχική κατοικία
• Αγορά παραθαλάσσιων σπιτιών στις νότιες συνοικίες της πόλης κοντά στη θάλασσα
• Εξαγορά ή ανέγερση  νέων τουριστικών μονάδων στο Κέντρο ή στα Νότια Προάστια
• Αγορά σπιτιών στα Βόρεια Προάστια
• Αγορά και ανακαίνιση διαμερισμάτων στο Κέντρο ή στα Νότια
• Γιατί να επενδύσετε στην Αθήνα και την Αττική για αγορά ακινήτου;

Προσιτό το κόστος αγοράς ακινήτων: ένας επενδυτής μπορεί να βρει σημαντικές ευκαιρίες σε νέες και παλαιές κατασκευές, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είτε πρόκειται για παραθαλάσσια σπίτια προς πώληση, για πωλήσεις κατοικιών στην Αθήνα, για αγορά σπιτιού στο κέντρο ή για επαγγελματικά κτίρια, υπάρχει μεγάλο στοκ σε σπίτια προς πώληση για να ικανοποιηθεί οποιοσδήποτε επενδυτής, μικρός η μεγάλος.
Το κόστος διαβίωσης είναι από τα πιο προσιτά στην Ευρώπη: η Αθήνα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη με προσιτό κόστος διαβίωσης, ειδικά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Εδώ μπορεί κανείς να βρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και εξαιρετικά προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές. Δεν είναι τυχαίο που η Αθήνα τα τελευταία χρόνια γίνεται επίσης και ιδιαιτέρως δημοφιλής ιατρικός αλλά και γαστρονομικός τουριστικός προορισμός.
Ζωντανή πόλη με πολλές επιλογές: η Αθήνα είναι μία ζωντανή πόλη με χιλιάδες επιλογές σε φαγητό, διασκέδαση, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Θέατρα, κινηματογράφοι, συναυλιακοί χώροι, αθλητικές διοργανώσεις, φεστιβάλ, συνέδρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, clubs, εστιατόρια - ό,τι μπορεί να επιθυμήσει κανείς στους τομείς της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας μπορεί να τα βρει στην πρωτεύσουσα.
Σύγχρονες υποδομές: η Αθήνα, με 5 εκατομμύρια μόνιμους κατοίκους και 5,5 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές που μπορούν να σας εξασφαλίσουν άριστη ποιότητα ζωής. Στην πόλη υπάρχει εξαιρετικό και σύγχρονο δίκτυο συγκοινωνιών, νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, γρήγορο δίκτυο Internet, και όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη ζωή στην πόλη καλύτερη.
Ασφαλής πόλη: Η Αθήνα είναι μία από τις πιο ασφαλείς μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και φιλήσυχοι, υπάρχει ακόμη η αίσθηση της κοινότητας στις γειτονιές, και η εγκληματικότητα είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.
Για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην αγορά ακινήτων, η Αθήνα και η Αττική συνιστούν ασφαλείς επιλογές που υπόσχονται ασφαλή κέρδη, υψηλού περιθωρίου, και ειδικά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα ακίνητα για αγορά παραμένουν πολλά, σε χαμηλές τιμές και με σημαντικές προοπτικές κέρδους.