Κρήτη

Η Κρήτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Με πάνω από 4000 χρόνια ιστορίας, πατρίδα ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Γης, του Μινωϊκού, με πάνω από 300 ημέρες το χρόνο ηλιοφάνεια, με ένα ήπιο και ξηρό κλίμα, με ορισμένες από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες του κόσμου, με μεγαλόπρεπα βουνά και καταπράσινα τοπία, τη φημισμένη της φιλοξενία, με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τη διάσημη κρητική κουζίνα, είναι απολύτως λογικό να αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια βασικό πυλώνα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Η Κρήτη έχει 600.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με την τουριστική κίνηση να αυξάνεται σταθερά χρόνο με το χρόνο.

Οι μεγάλες πόλεις της Κρήτης είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος. Πρόκειται για σύγχρονες πόλεις, ζωντανές, με σύγχρονες υποδομές, και πολλές και διαφορετικές επιλογές για τον επισκέπτη αλλά και για τον μόνιμο κάτοικο.

Σε κοντινή απόσταση από τα αστικά κέντρα του νησιού, βρίσκονται πανέμορφα παραθαλάσσια και ορεινά χωριά, τα οποία διατηρούν τον ιστορικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα τους αναλλοίωτο στους αιώνες. Οι λάτρεις των ήσυχων διακοπών, της πεζοπορίας, της φύσης και των χαλαρών ρυθμών, θα βρουν εκεί, ακριβώς αυτό που ψάχνουν.

Η Κρήτη συνδέεται με την Αθήνα, τις κύριες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και άλλες πόλης της Ελλάδας (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες) μέσω των αεροδρομίων σε Ηράκλειο, Χανιά, Σητεία και Τυμπάκι. Σημαντική είναι και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι του Πειραιά όλο το χρόνο, αλλά και με άλλα νησιά του Αιγαίου κατά τους θερινούς μήνες.

Οι υποδομές της Κρήτης είναι πολύ σημαντικές και αυξάνονται και εκσυγχρονίζονται κάθε χρόνο, ώστε να συμβαδίζει η υποδομή του νησιού με τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις που προκύπτουν από την αύξηση των ξένων επισκεπτών. Υπάρχει ευρύ και σύγχρονο οδικό δίκτυο στο νησί, λιμάνια, μαρίνες, μεγάλα νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ιδιωτικά σχολεία, αθλητικοί σύλλογοι, κι ό,τι άλλο απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Γιατί να επενδύσετε στην Κρήτη;

Η Κρήτη, μαζί με τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, θεωρείται μία από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα και στον χώρο της αγοράς ακινήτων. Σε αντίθεση όμως, με τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που είναι νησιά που απευθύνονται σε συγκεκριμένα επενδυτικά βαλάντια, η Κρήτη είναι ένα νησί που προσφέρεται για επενδύσεις ανεξαρτήτως του κεφαλαίου που μπορεί να διαθέτει κάποιος.

Η Κρήτη:
• διαθέτει έναν ανεπτυγμένο τουριστικό τομέα και ανεπτυγμένη αγορά ακινήτων
• διαθέτει ανεπτυγμένη εσωτερική αγορά, καθώς είναι ένα μεγάλο νησί με χιλιάδες κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων είναι ξένοι,
οι οποίοι επιλέγουν την Κρήτη ως μόνιμο τόπο διαμονής τους
• πόλος έλξης για νέες μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό και σε έργα υποδομής, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον κλάδο των ακινήτων
• προσφέρει δυνατότητα επενδύσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων με σίγουρη απόδοση
• διαθέτει δίκτυο επαγγελματιών και ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης που διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
• διαθέτει παραθαλάσσιες εξοχικές κατοικίες, σε τιμή ευκαιρίας, οι οποίες αποτελούν εξασφαλίζουν σίγουρη υπεραξία

Στην Κρήτη, οι πωλήσεις κατοικιών και άλλων ακινήτων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παραθαλάσσια σπίτια, κατοικίες σε ορεινά χωριά, διαμερίσματα σε πολυκατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα, βίλες, μονοκατοικίες κ.ά.

Η αγορά της Κρήτης διαθέτει πληθώρα σπιτιών προς πώληση, και κανείς μπορεί να βρει και ξεχωριστές ευκαιρίες με υψηλά περιθώρια κέρδους. Η αγορά κατοικίας αλλά και επενδυτικού ακινήτου στην Κρήτη αποτελεί μία σίγουρη επένδυση με κυμαινόμενο περιθώριο κέρδους, χωρίς να απαιτεί απαραιτήτως τη δέσμευση μεγάλου μέρους του κεφαλαίου του επενδυτή.