Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος είναι μία από τις πιο όμορφες, πιο ιστορικές και πιο πολυπληθείς περιφέρειες της Ελλάδας. Ένας ευλογημένος τόπος, με σημαντική ιστορία και πολιτιστική παράδοση, μοναδικό φυσικό κάλλος, εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, και ξεχωριστή γαστρονομία.

Το μέγεθος της Πελοποννήσου και η γεωμορφολογία της την κάνουν να ξεχωρίζει. Βουνά, λίμνες και ποτάμια, πεδιάδες με ελαιώνες και πορτοκαλιές, αμπέλια, παρθένες παραλίες, παραδοσιακά ορεινά χωριά, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, καλοδιατηρημένα κάστρα και βυζαντινά μοναστήρια, παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα.

Η Πελοπόννησος διαθέτει σημαντικά αστικά κέντρα, όπως η Πάτρα, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, Κόρινθος, ο Πύργος. Πρόκειται για σύγχρονες πόλεις, με σύγχρονες υποδομές, και πολλές και διαφορετικές επιλογές για τον επισκέπτη αλλά και για τον μόνιμο κάτοικο. Ταυτόχρονα, διαθέτει μικρότερες πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά τόσο στο παραθαλάσσιο μέτωπο όσο και στους ορεινούς της όγκους. Αυτή η ποικιλομορφία έχει καταστήσει την Πελοπόννησο έναν προορισμό για όλο το χρόνο.

Η Πελοπόννησος συνδέεται με την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα με σύγχρονους οδικούς άξονες και με καθημερινές πτήσεις.

Αν και η Πελοπόννησος ήταν από τις τελευταίες περιοχές της Ελλάδας που επένδυσαν στην τουριστική βιομηχανία, φαίνεται ότι έχει μπει για τα καλά στην τουριστική οικονομία, με τις αφίξεις να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τις επενδύσεις στον τουρισμό να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο κάθε χρόνο.

Γιατί να επενδύσετε στην Πελοπόννησο;

Η Πελοπόννησος εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε επενδυτικό «El Dorado» της Ελλάδας. Με σημαντικές νέες τουριστικές μονάδες, πολλά δημόσια έργα υποδομής, και μια διόγκωση της αγοράς ακινήτων, προσφέρεται για επενδύσεις υψηλών αποδόσεων.

Η Πελοπόννησος:
• διαθέτει έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα
• διαθέτει ανεπτυγμένη εσωτερική αγορά
• γίνεται πόλος έλξης για νέες μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό και σε έργα υποδομής,
τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον κλάδο των ακινήτων
• προσφέρει δυνατότητα επενδύσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων με σίγουρη απόδοση
• διαθέτει δίκτυο επαγγελματιών και ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης που διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
• προσφέρει ευκαιρίες σε ακίνητα (οικόπεδα, επαγγελματικούς χώρους ή σπίτια), με μεγάλη υπεραξία για τους επενδυτές
• διαθέτει σύγχρονες υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, κ.ά.) και ήπιο μεσογειακό κλίμα, τα οποία την καθιστούν
ιδανικό τόπο διαμονής για άτομα με αναφορά στη silver economy

Παρέχει τη δυνατότητα επενδύσεων σε διάφορα είδη του τουριστικού προϊόντος, όπως:
• θαλάσσιος τουρισμός
• αθλητικός τουρισμός
• θρησκευτικός τουρισμός
• οινικός και γαστρονομικός τουρισμός
• ιατρικός και συνεδριακός τουρισμός
• φυσιολατρικός και ορειβατικός τουρισμός

Οι πωλήσεις κατοικιών και άλλων ακινήτων στην Πελοπόννησο καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, παραθαλάσσια σπίτια, κατοικίες σε ορεινά χωριά, διαμερίσματα, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα, βίλες, μονοκατοικίες κ.ά.

Η αγορά της Πελοποννήσου διαθέτει πληθώρα σπιτιών προς πώληση, και κανείς μπορεί να βρει και ξεχωριστές ευκαιρίες με υψηλά περιθώρια κέρδους. Η αγορά κατοικίας στην Πελοπόννησο αποτελεί μία σίγουρη επένδυση με υψηλό περιθώριο κέρδους, χωρίς να απαιτεί απαραιτήτως τη δέσμευση μεγάλου μέρους του κεφαλαίου του επενδυτή.