Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Ήδη από την ίδρυσή της τον 4ο αιώνα π.Χ, αποτελούσε ένα σπουδαίο αστικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Ανέκαθεν υπήρξε μία πολυεθνική, πολυπολιτισμική και ανοιχτή πόλη, στοιχεία τα οποία διατηρεί ακόμη και σήμερα.

Σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη και τον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης αποτελεί το κομβικό λιμάνι της και η γεωγραφική της τοποθεσία, στοιχεία που την κάνουν πύλη εισόδου για τα Βαλκάνια και σημαντικό εμπορικό κέντρο για ολόκληρη την περιοχή της Νότιας Βαλκανικής.

Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη δεν θα ήταν αυτή που είναι χωρίς την άρρηκτη σύνδεσή της με τη Χαλκιδική.

Η Χαλκιδική είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και ένας από τους πιο ανεπτυγμένους προορισμούς των Βαλκανίων. Η Χερσόνησος της Χαλκιδικής, με τα περίφημα 3 «πόδια» της, αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες, τόσο από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία είναι στενά συνδεδεμένη οικονομικά, εμπορικά και τουριστικά, όσο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης, της Γερμανίας και της Σκανδιναβίας.

Τα τελευταία χρόνια τις ομορφιές της Χαλκιδικής ανακαλύπτουν και άλλοι τουρίστες, όπως για παράδειγμα οι Κινέζοι, οι Κορεάτες, οι Άραβες και οι Τούρκοι.

Επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά  ακινήτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Οι περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής έχουν γίνει επενδυτικός πόλος έλξης για επενδυτές από όλο τον κόσμο. Το κύριο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στην αγορά κατοικίας και στο real estate της περιοχής σε:

• Εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις περιοχές γύρω από το λιμάνι και στα δυτικά της πόλης
• Ξενοδοχεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική
• Διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και παραθαλάσσια σπίτια στην παραλία της πόλης
• Εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική


Οι πωλήσεις κατοικιών γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση, καθώς η αγορά κατοικίας στην περιοχή παραμένει ακόμη σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος σε σχέση με άλλες περιοχές, όπως η Αθήνα, η Μύκονος, η Κέρκυρα κ.ά. Ο υποψήφιος επενδυτής θα βρει αρκετά σπίτια προς πώληση, είτε καινούργια είτε παλαιότερα, μέσα από την εκμετάλλευση των οποίων μπορεί να έχει σημαντικό κέρδος.

Γιατί να επενδύσετε στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική;

• Η αγορά σπιτιού παραμένει οικονομικά προσιτή και κανείς μπορεί να βρει αρκετές ευκαιρίες στις πωλήσεις κατοικιών.
• Το ίδιο προσιτό είναι και το κόστος διαβίωσης.
• Εγγύτητα προς βαλκανικές χώρες και Τουρκία.
• Η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική διαθέτουν υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οι οποίες βελτιώνονται συνεχώς, δίνοντας στις επενδύσεις σας πρόσθετη υπεραξία.
• Η περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό όλο τον χρόνο, ιδιαίτερα για λάτρεις του θρησκευτικού και ιατρικού τουρισμού.
Η δε εγγύτητα της Θεσσαλονίκης με τα δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, καθιστούν τη Θεσσαλονίκη ιδανικό κέντρο για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές.
• Η Θεσσαλονίκη αποτελεί μία από τις πιο ασφαλείς πόλεις της Ελλάδας και σημαντικό πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και γαστρονομικό κέντρο.
Υπάρχουν άπειρες επιλογές για διασκέδαση, φαγητό και ψυχαγωγία.
• Golden Visa: Η ελληνική χρυσή βίζα που προσελκύει πολίτες τρίτων χωρών είναι μια σημαντική παράμετρος που παίζει ρόλο στην αύξηση της ζήτησης για επένδυση
σε ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Η χορήγηση ελληνικής χρυσής βίζας, που δίνει τη δυνατότητα νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα
και ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη, σε πολίτες τρίτων χωρών, έχουν καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα,
και ιδιαίτερα τον άξονα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, περιοχή ιδιαίτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η ελληνική χρυσή βίζα είναι πιο οικονομική και προσφέρει περισσότερα προνόμια από άλλες αντίστοιχες βίζες, πέραν όμως αυτού, δίνει τη δυνατότητα διαμονής και επένδυσης σε μια πόλη, που είναι από τις πιο ασφαλείς, τις πιο ιστορικές και τις πιο όμορφες στην Ευρώπη!